divendres, 11 de desembre del 2009

Exposicio Pobles Indigenes i Petroli a la UAB


Del 3 al 17 de Desembre

La Campanya Pobles Indigenes i Petroli i el col.lectiu Repsolmata us conviden a una exposició que fa un recorregut per les lluites i resistències a l´etnocidi petrolier. Especial atenció a l´amenaça als pobles en Aïllament voluntari afectats per Repsol YPF i Perenco a Perú


La campanya "Pobles indígenes i Petroli", grup d´investigació i solidaritat vinculat a l´Institut de Ciències i Tecnologia Ambiental- ICTA de la UAB, us presenta una nova exposició realitzada amb el suport de la Lliga pels Drets dels Pobles i la Diputació de Barcelona.


Continguts:

La primera part de l´exposició introdueix amb l´ajuda de taules i mapes la preocupant situació dels pobles indígenes d´Amèrica Llatina i els impactes vinculats amb l´expansió i dependència mundial a la indústria petroliera.

La segona part descriu la situació legal, organitzativa i territorial dels pobles indígenes i la història del petroli dins el context nacional de cinc països, amb un mapa de la superposició dels territoris indígenes i les concessions petrolieres i una recopilació actualitzada dels principals conflictes i experiències de lluita dels diferents pobles originaris.

La tercera part denuncia l´alarmant amenaça sobre els pobles indígenes aïllats i proposa una sèrie d´actuacions individuals i col.lectives per reduir i evitar els impactes del petroli sobre els pobles indígenes.

Format:

10 panells a color de 2 m d´altura x 1,2 m. d´amplada

Públic:

L´exposició està dirigida a un ampli espectre de la població. Les il.lustracions, mapes i fotografies atrauen als joves i públic neòfit. Per altra banda, la recerca minuciosa i la presentació de casos actualitzats poden ser de gran ajuda per a estudiants, investigadors o periodistes interessats en aprofundir el tema.

Espais:

Hem pensat l´exposició perquè sigui exhibida en Universitats, Biblioteques Públiques, Centres Cívics, Locals d´Associacions, Centres Socials, etc.

Autors:

En Marc Gavaldà, Ambientòleg autor de diversos llibres i documentals sobre pobles indígenes i petroli ha realitzat la investigació dels continguts, amb la col.laboració de L´Observatorio de Multinacionales de América Latina (OMAL- Madrid), Ekologistak Marxan ( Bilbao), Martí Orta (ICTA-UAB) i Darío Aranda ( PAgina 12- Buenos Aires).
En Toni Sánchez Poz ha realitzat el disseny i edició dels panells.

I no us perdeu l´aperitiu!


Dijous 3 desembre a les 13h.
al Hall de Ciències
Inauguració Expo amb aperitiu ecològic bici-transportat.
Esta exposada a la UAB- Facultat ciencies


Organitza: Repsolmata: http://repsolmata.ourproject.org/