divendres, 11 de desembre del 2009

350 minuts contra el canvi climàtic


Dia: Dissabte 12 de Desembre

Lloc: Barcelona



Programa d´Activitats:


12:00 Inici de l’activitat

12:30 Cercavila – batucada (Bocs de Can Roses)

13:30 Cassolada davant de FECSA-ENDESA i lectura del manifest (porta la teva cassola per picar!)

14:00 Concert: Rumba Parlaments de col·lectius (I)

14:30 Actuació: Flamenc i dansa del ventre

15:00 Dinar: plats típics de Bangladesh, Bolívia, paella de la horta deXicoia Parlaments per la Justícia climàtica : (presencials o per escrit): Jordi Roca, Albert Recio, Enric Tello, Joan Martínez Alier, Martí Boada, Josep Enric Llebot, Pep Puig, Pep Riera, Arcadi Oliveres., Manolo Tomas

16:00 Concert: El Petit de Ca l’Eril

16:30 Teatre Parlaments de col·lectius (II)

17:30 Batucada contra el Canvi Climàtic (la República de l’Arvern)

17:45 350 espelmes per les víctimes del Canvi Climàtic i lectura del manifest

I Durant tot el dia:

- Tapís reivindicatiu
- Exposicions
- Missatges pel clima (estenedors)
- Projecció d’imatges de països afectats pel Canvi climàtic

350 minuts contra el CANVI CLIMÀTIC

La Campanya EL CLIMA NO ESTÀ EN VENDA, recolzada per gairebé 50 entitats, convoca una jornada reivindicativa sota el lema: 350 MINUTS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC coincidint amb la Cimera de Copenhaguen en el marc del dia d’acció global.


Coincidint amb la Cimera sobre el clima que està tenint lloc a Copenhaguen i seguint la jornada mundial d'Acció Global convocada arreu del món per a aquesta data, la Campanya "El Clima no Està en Venda" ha convocat una jornada d'acció de 350 minuts per la Justícia Climàtica (fent referència als 350 ppm de CO2 màxims a emetre a l’atmosfera) al centre de Barcelona.

S’iniciarà a les 12 h. als Jardinets de Sant Pau del Camp (Raval) amb una cercavila fins a FECSA al Paral•lel amb cassolada, i parlaments, seguit d’un dinar popular a (Jardinets de Sant Pau del Camp) , i una sobretaula amb concerts, actuacions artístiques, i parlaments dels diferents col•lectius. Es disposarà un tapís per imprimir les mans de totes aquelles persones que demandin un acord just, vinculant i transformador a la cimera de Copenhaguen. La jornada es clourà a les 17.50’ h. amb una encesa d'espelmes per recordar les víctimes actuals i futures del canvi climàtic.

L'objectiu de l'acte és organitzar una diada on totes les lluites ambientals i socials que han recorregut la geografia catalana els últims anys puguin retrobar-se per dir la seva sobre com cal combatre en concret, ara i a casa nostre, el canvi climàtic i dir alt i clar que les polítiques dels governs català i espanyol no només són del tot insuficients per aturar-lo, sinó que amb els plans d’energia, d’infraestructures del transport, de residus i d’abandonament de l’agricultura tradicional augmenten les emissions de gasos causants de l’efecte hivernacle, a més de cedir sistemàticament davant la pressió dels poders fàctics empresarials especialment les empreses de generació elèctrica, del sector alimentari global, petroleres i de materials de la construcció que son les que més CO2 emeten, amb uns plans de comerç d’emissions que augmenten el deute ecològic, les desigualtats entre països rics i pobres sense ser cap aposta per capgirar el sistema actual de producció i consum que és la causa de l’escalfament global del planeta i de la crisi socioambiental.


Organitza: Campanya El Clima no està en venda: http://elclimanoestaenvenda.wordpress.com