dilluns, 20 d’octubre del 2008

Taula rodona sobre "La crisis de l'energia"


Taula rodona sobre "La crisis de l'energia"


Dia: Dimecres 22 d'octubre '08

Hora: 19:00 h

Lloc: Pati Llimona de (Carrer de Regomir, 3). Barcelona

Amb Pedro Prieto, Mariano Marzo i Colin Campbel.
Centre de Treball i Documentació - CDT | Para Kaos en la Red


Els models econòmics ens mostren que les corbes de creixement econòmic avancen en paral·lel a les corbes de consum d'energia. Per una altra banda les corbes de les reserves de combustibles fòssils ens mostren que estem al zenit de la seva explotació. Aquestes dues prediccions ens posen sobre la taula un problema important, el creixement econòmic de la societat actual s'ha basat en l'ús intensiu d'energies fòssils i segons les previsions estem en el pic màxim d'extracció, a partir d'ara s'iniciarà un procés descendent en l'accés al recurs i un conseqüent augment del preu d'aquest recurs.

Davant d'aquesta situació no hi han gaires sortides, o es troba un recurs energètic abundant i econòmic que substitueixi el petroli, o bé hem de canviar el model de producció i consum d'energia. És a dir, o bé posem les esperances en futurs incerts esperant a que els científics trobin una altra font d'energia o bé ens posem a treballar cercant camins de transició cap altres models de producció i consum més responsables i sostenibles.

Aprofitant que els propers 20 i 21 d'octubre tindrà lloc a Barcelona la VII Conferència Anual Mundial d'ASPO (Association for he Study of Pik Oil, associació que reuneix a estudiosos sobre l'energia de tot el món), el Centre de Treball i Documentació ha volgut aprofitar aquesta ocasió i hem convidat a alguns dels seus membres, Pedro Prieto, Mariano Marzo i Colin Campbell, per què ens expliquin les qüestions i els reptes que l'energia plantegen.

• Colin Campbell, geòleg i president honorari d'ASPO
• Mariano Marzo, professor de recursos energètics de la UB
• Pedro Prieto, enginyer industrial i vicepresident d'AREN i ASPO a Espanya

Dia: dimecres 22 d'octubre de 2008
Hora: 19 h
Lloc: Pati Llimona de Barcelona (Carrer de Regomir, 3)

Més informació a: http://www.cetede.org/spip.php?article203

Centre de Treball i Documentació (CTD)
www.cetede.org
mail@cetede.org
651.053.718