divendres, 23 d’abril del 2010

No al Cementiri Nuclear: concentració davant la seu d'Endesa de Barcelona (el Barcelonès)


No al Cementiri Nuclear: concentració davant la seu d'Endesa de Barcelona (el Barcelonès)

Dia: 29 d'abril

Hora: 19h

Lloc: Parc de les Tres Xemeneies (Av. Paral.lel)

DIEM NO AL CEMENTIRI NUCLEAR
qui s’emporta els beneficis,
que n’assumeixi els residus!

Convocatòria:

En ple debat sobre el futur de l’energia nuclear i quan les piscines de les centrals nuclears estan al límit de la seua capacitat, el govern de l’Estat espanyol ha decidit allargar la vida de les centrals de 25 a 40 anys, i com a conseqüència s’imposa la construcció d’un cementiri nuclear per acollir els residus radioactius generats fins ara i els futurs.

Les empreses elèctriques, un cop més, socialitzen els costos dels residus i la problemàtica de la seua gestió. Els residus nuclears són generats per les empreses elèctriques a causa de la producció d'energia elèctrica amb centrals nuclears i l'Estat pretén que la seua gestió recaiga sobre el conjunt de la ciutadania. No té sentit parlar de la gestió dels residus mentre se'n continuen generant.

L’Estat espanyol cedeix a les pressions de les elèctriques mentre ignora el consens territorial i la voluntat popular - amb més de 140 ajuntaments i el Parlament de Catalunya – contrària a la implantació d’un cementiri nuclear.

Les instal·lacions nuclears, com s’ha demostrat històricament hipotequen el futur dels pobles i comarques on s’ubiquen, a més de suposar un greu problema mediambiental.

Organitza: CANC (Coordinadora Anticementiriri Nuclear de Catalunya): http://blogcanc.blogspot.com/

Més informació: http://jovensebre.blogspot.com/